Wedstrijdzwemmen


Ik ben begonnen met wedstrijdzwemmen bij trainer-coach Hans Beenker van Z.V. Hoorn en Zwemvereniging Het Y (Amsterdam). Dit om mijn slag te verbeteren voor waterpolo, maar snel ging ik ook meedoen aan open-waterwedstrijden.

Voor het open-waterseizoen had ik al een binnenwedstrijd gezwommen en dat ging al aardig goed. Het open-water- seizoen en het binnenseizoen wisselen elkaar af.

Het binnenseizoen gebruiken wij om ons voor te bereiden op het buitenseizoen, maar natuurlijk trainen we ook voor de binnencompetitie.

In het begin zwem je natuurlijk gemakkelijker een persoonlijk record, omdat je dan technisch nog niet perfect zwemt. Ook ik zwom in het begin gemakkelijk een pr; nu gaat dat toch lastiger.

​De focus leggen we niet op het zwemmen van binnen-wedstrijden, maar belangrijker is dat ik me goed voorbereid op een nieuw open-waterseizoen daarna.

Omdat het water in de winter te koud is om buiten te trainen, doen we dat dus in het binnenbad. Het voordeel is dat ik binnen gemakkelijker mijn techniek kan verbeteren.