Open-waterzwemmen


Als ik mijn zwemslag wilde verbeteren om daardoor sneller te zwemmen, kwam ik al gauw uit bij de ochtendtrainingen. Ja, u leest het goed, ochtendtrainingen: om 05.30 uur je bed uit om voor schooltijd te gaan zwemmen.

Ik ben bij de ochtendtrainingen gekomen door mijn vader, die badmeester is en toen nog werkte in De Waterhoorn in Hoorn. Wanneer hij begon met werken, waren er in de ochtend al trainingen aan de gang, begeleid door Hans. Zo kwam ik in aanraking met mijn op dit moment nog steeds fantastische coach Hans Beenker!

Ik was enthousiast om te beginnen bij Hans. Het was al snel duidelijk dat hij zich bezighield met alle soorten zwemmers: van beginner tot de Nederlands kampioen open-waterzwemmen. Die jongen waar ik naar opkeek, was Vincent Dragt. Hij is in 2019 Nederlands kampioen open-waterzwemmen geworden bij de jeugd. Ik wilde dan ook zo snel mogelijk met hem trainen. Ik begon daarmee in de lente, dus na een tijdje lekker warm weer! En dus ook snel een nieuw open-water- seizoen.

Er volgde een trainingskamp met Het Y. Dat ging hartstikke goed en op de laatste dag moesten we het open-water in. Dat was voor mij de eerste keer om echt een afstand te zwemmen in open-water. Ik vond het open-waterzwemmen erg leuk en deed mijn eerste wedstrijd mee op 22 juni en besloot een heel seizoen mee te doen. Het ging heel goed en ik behaalde in mijn eerste seizoen veel top-5-plaatsen en ik ben vijfmaal op het podium verschenen.